Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Pozitivitást fokozó növények
  2023-12-01 21:29:12, péntek
 
  A pozitív életszemlélet nemcsak a testi egészséget biztosítja, de a léleknek is jót tesz, ha optimistán állunk az élet dolgaihoz. A növényekről - legyen szó gyógynövényekről vagy szobanövényekről, dísznövényekről - mindig is azt tartották, hogy pozitív a hatásuk az emberi lélekre, és energiát is szolgáltatnak. Sokkal jobb érzés például egy olyan lakásba belépni vagy olyan lakásban élni, ahol szobanövények díszítik a lakás pontjait, mint egy sivár, dekorációk és virágok nélküli lakásba betoppanni és ott élni. A virágoknak ugyanis gyógyító erejük is van, nemcsak az illatuk kellemes és nemcsak a látványuk jelenthet vizuális élményt. Mutatunk is néhány olyan virágot, gyógynövényt, amely valóban energiát közvetít az irányunkba, és ránézve sokkal jobb lesz a kedvünk, sokkal optimistábban látjuk majd a világot.

A levendulát mindenki ismeri, így a gyógyhatásaival is sokan tisztában vannak. A gyógy- és dísznövény biztosítja a relaxációt, elősegíti az alvást, megtisztítja a teret, a lakást a negatív energiától, csökkenti a fájdalmat és a feszültséget, elősegíti a gyógyulást, csökkenti és oldja a szorongást és a stresszt, illetve segíthet a nyugalom fokozásában. A levendulaolaj nemcsak a szorongást oldja és az alvást támogatja meg, de a nyugtalanság leküzdésében is a segítségünkre lehet. Ha pedig szárított levendulavirágot helyezünk a párnánk alá, az megszabadít bennünket a negatív energiától.

A borsmenta is jól néz ki a konyhaablakban, emellett kellemes illata be is lengi a házat. Elsődlegesen az emésztőrendszer egészségét segít fenntartani, frissíti a leheletet, de segítheti a tudatosság kialakítását, fokozza a szervezetben az energiaáramlást, és még az energiaszint növelésében is segít. A borsmenta-illóolaj is közkedvelt, többnyire a fájdalomcsillapító hatása miatt, illetve a fejfájás csillapításban is verhetetlen.

A rozmaring szintén helyet kaphat a konyhaablakban. Nemcsak remek ízvilággal, de nagyon kellemes illattal is rendelkezik. A rozmaring nemcsak az agy működésére és annak egészségére hat pozitívan, de segít megnövelni az energiaszintet a szervezetben. Kiemelkedő a vérkeringés-fokozó hatása, és még a stressz csökkentésében is számíthatunk erre a remek gyógynövényre. Pozitív tulajdonságait többek között a gyógynövény antioxidánsainak köszönhetjük.

A békét és nyugalmat szimbolizálja a liliom is, amely segít a környezeti szennyezőanyagok eltávolításában, így kitűnő légtisztító gyógynövénynek számít. A liliom nagyszerűen oldja a szorongást, illetve csökkenti mind a depresszió, mind pedig a stressz tüneteit. Ha a lakásban helyezünk el egy-két cserép liliomot, számíthatunk arra is, hogy a helyiségben fokozódni fog a pozitív energia. A liliom a spirituális tudatosságot is segít megnövelni.

A jázmin is javítja a negatív érzelmeket, illetve segíthet az érzelmek kiegyensúlyozásában is. Nemcsak a pozitív energiát biztosíthatja számunkra, de segít a tudatosság növelésében, és pszichésen is jó hatással lehet ránk. A jázmin ezen kívül segít a depressziós és szorongásos tünetek csökkentésében is. Ez a virág jót tesz a szív egészségének és segíthet az elalvásban is. A jázmintea sokak számára ismerős lehet, számos gyógyhatással bír, amit többek között a benne található antioxidánsoknak köszönhetünk.

A zsályát már évszázadok óta alkalmazzák az emberek. Ha szerették volna elűzni a gonosz szellemeket a házból, akkor zsályaleveleket égettek, ezzel mintegy kifüstölték a negatív érzelmeket és energiákat a házból. A zsálya sokféle gyógyító tulajdonsággal rendelkezik. Remek ellenszere lehet a túlzott izzadásnak, és a menopauza tüneteit is csökkenteni tudja.

Az Aloe verát is nagyon sokan kedvelik. Nemcsak csodás dísze lehet a lakásunknak, de nagyon sokféle gyógyhatása is ismeretes. A levelében található gél jó hatással van az emésztésre, mivel segít az emésztőrendszer és voltaképpen az egész test megtisztításában, de használhatjuk égési sérülések és sebek kezelésére is.

A lótusz segít a spirituális tudatosság növelésében. Nagy szerepe van a negatív gondolatok és a negatív érzelmek csökkentésében, ellenben növeli a pozitív energiát, így egy lótuszra pillantva bizonyára bennünk is elsősorban a pozitív érzelmek és gondolatok lesznek majd túlsúlyban.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: megtisztításában, szobanövényekről, antioxidánsainak, levendulavirágot, gyógynövényekről, antioxidánsoknak, szennyezőanyagok, energiaáramlást, gyógyhatásaival, dísznövényekről, zsályaleveleket, eltávolításában, emésztőrendszer, csökkentésében, konyhaablakban, tulajdonságait, tulajdonsággal, gyógynövénynek, energiaszintet, csillapításban, gyógynövényre, szimbolizálja, szolgáltatnak, életszemlélet, szobanövények, használhatjuk, levendulaolaj, optimistábban, biztosíthatja, gyógyhatással, segítségünkre, köszönhetjük, gyógynövényt, energiaszint, számíthatunk, leküzdésében, pozitív életszemlélet, testi egészséget, élet dolgaihoz, növényekről –, emberi lélekre, olyan lakásba, lakás pontjait, virágoknak ugyanis, illatuk kellemes, látványuk jelenthet, levendulát mindenki, negatív energiától, nyugalom fokozásában, levendulaolaj nemcsak, szorongást oldja, alvást támogatja,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  William Shakespeare idézet  Ébredj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Muratáj  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  A Gömb  Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  Ma  William Shakespeare idézet  Tehetségtelen gyerek nincs.  próbáljuk ki az őszinteséget  Környezetvédelem  Az embernek a társa: hiányzik.  Alakot vált...  Az idő elsodorja létezésünk  Muratáj  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  A Mester kezének érintése  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Gaál Viktor gondolata  A végzet az  Minden szülő a lényével nevel.  Becsüld meg azt amid van,...  Rögtön puha Mézes Krémes  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Becsüld meg azt amid van,...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Gondolatok az életről és szere...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Viharban csak az a fa marad ál...  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Maradék idő  Facebookon kaptam  Két ember becsülete  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  Ma  Szép estét kedves látogatóimna...  Az idő elsodorja létezésünk  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Két ember becsülete  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 25  Szent György nap  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Volt egy...  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Amit átélünk,  Facebookon kaptam Cs Ildikótól 
Bejegyzés Címkék
pozitív életszemlélet, testi egészséget, élet dolgaihoz, növényekről &#8211, emberi lélekre, olyan lakásba, lakás pontjait, virágoknak ugyanis, illatuk kellemes, látványuk jelenthet, levendulát mindenki, negatív energiától, nyugalom fokozásában, levendulaolaj nemcsak, szorongást oldja, alvást támogatja, nyugtalanság leküzdésében, segítségünkre lehet, megszabadít bennünket, emésztőrendszer egészségét, tudatosság kialakítását, energiaszint növelésében, fejfájás csillapításban, rozmaring szintén, rozmaring nemcsak, stressz csökkentésében, remek gyógynövényre, gyógynövény antioxidánsainak, környezeti szennyezőanyagok, liliom nagyszerűen, stressz tüneteit, lakásban helyezünk, helyiségben fokozódni, pozitív energia, spirituális tudatosságot, negatív érzelmeket, pozitív energiát, tudatosság növelésében, jázmin ezen, szív egészségének, jázmintea sokak, benne található, gonosz szellemeket, zsálya sokféle, túlzott izzadásnak, menopauza tüneteit, levelében található, egész test, lótusz segít, spirituális tudatosság, negatív gondolatok, negatív érzelmek, lótuszra pillantva, pozitív érzelmek, megtisztításában, szobanövényekről, antioxidánsainak, levendulavirágot, gyógynövényekről, antioxidánsoknak, szennyezőanyagok, energiaáramlást, gyógyhatásaival, dísznövényekről, zsályaleveleket, eltávolításában, emésztőrendszer, csökkentésében, konyhaablakban, tulajdonságait, tulajdonsággal, gyógynövénynek, energiaszintet, csillapításban, gyógynövényre, szimbolizálja, szolgáltatnak, életszemlélet, szobanövények, használhatjuk, levendulaolaj, optimistábban, biztosíthatja, gyógyhatással, segítségünkre, köszönhetjük, gyógynövényt, energiaszint, számíthatunk, leküzdésében, szervezetben, köszönhetünk, kialakítását, egészségének, nyugtalanság, elsődlegesen, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4963
  • e Hét: 29854
  • e Hónap: 61340
  • e Év: 266041
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.